maanantai 25. elokuuta 2014

Kesä ja kärpäsiä

Olemme päässet taas talven yli ja odottelemme kesän tuloa. Vaikka on vielä toukokuu, niin me ihmiset vaadimme lämmintä säätä. Moni on laittanut kesävaatteet päälle. Sitten valitetaan, että on kylmä, eikä viitsi ulkona tehdä sitä, eikä tätä ja yskitään ja sairastetaan flunssaa. Miksi ei voida pukeutua sään, eikä vuodenaikojen mukaan. Äitini neuvoi minulle, ettei ennen juhannusta kannata liikaa vähentää vaatetta. Maa on ollut jäässä talven ja se jää ei heti sulaa, kuin vähitellen. Muistan mummoni, joka kulki kesällä harmaat villasukat jaloissaan. Itse saisin laittaa samoin, jos mummon ikä otetaan huomioon. Täytyy tunnustaa, että nuorempana tarkenin vähemmillä vaatteilla, niin talvella, kuin kesälläkin. Iän karttuessa ja muidenkin vaivojen vaivatessa pitää ainakin yrittää suojella itseään vilustumiselta, ettei tulisi lisää muita sairauksia.
 Ammatti-ihmiset eivät tunnusta vilustumista flunssan syyksi, mutta itse olen toista mieltä. Mainokset esittelevät kauniita hellemekkoja ja kesäisiä grillijuhlia, mutta montakohan lämmintä iltaa on tänäkin kesänä tulossa. Naisten täytyy olla melkein alasti ja miehet voivat pukeutua paitaan ja irtotakkiin.

 Olin kerran kesällä yhden porukan mukana ja kokoonnuimme illalla saunan jälkeen ulos makkaran paistoon. Itse pukeuduin lämpimästi. Minulle huomautettiinkin siitä. Sitten huomasin, kuinka muut olivat lähdössä pois kesken iltaa ja minä olisin vielä halunnut jäädä. Toisille tuli vilu kesähepeneissä.ja heidän piti lähteä sisätiloihin.

Sitten kun tulee se helle, niin valitetaan kuumuutta ja niin edelleen.

Mutta nyt pitäisi nauttia, kun ulkona ei ole vielä hyttysiä. Kohta ne alkavat pinnata ja hyökätä kimppuumme. Sitten on vasta oikea kesä, kun on kärpäsiä ja linnut saavat ruokaa poikasilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti