sunnuntai 24. elokuuta 2014

Joulukinkun osto oli pettymys

Olen aikaisemmin tyytynyt pienempään porsaan ulkofileeseen, joka on toiminut meillä joulukinkkuna. Nyt jostain syystä innostuin ostamaan oikean kinkun. Ostamisesta tuli pettymys.Noi viiden kilon kinkusta tuli 2 litraa lihalientä(suolavettä) ja ainakin lähes kilon verran rasvaa ja muuta moskaa, jotka perkasin pois.Ja vielä raskas luu.
 Eilen vähän maisteltiin ja tänään paloittelin varsinaisen kinkun. Palat mahtuivat kolmeen kaupan tyhjiin 400 kramman  liharasioihin. Arvioni oli, että hävikkiä tuli noin puolet kinkun painosta.
Mietin miten oli ennen. Kait sitä syötiin joka pala ja luista ja nahoista keitettiin vielä hernekeitto.Nyt on kaikki entinen kinkkuilu kiellettyä, jos yritetään syödä terveellisesti. Taisi olla viimeinen kerta ostaessani kokonaista joulukinkkua, vaikka se oli nimeltään juhlakinkku ja suomalainen.
Minulle jäi epäillys kinkusta, että oliko se edes aito vai verkon sisälle rakennettu luuta myöden. Siihen oli ehkä taitavasti laitettu läskiä ja nahkaa lihojen päälle, jotta se näyttäisi ostohetkellä kauniilta ja houkuttelevalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti