maanantai 25. elokuuta 2014

Elämää sydänvaivojen kanssa

Olen vaivojeni vuoksi eläkeläinen.Eteisvärinä kiusaa ajoittain, (tietoa seuraavasta linkistä:http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoitosuositus=hoi50036 ) viimeksi eilen aamulla, jatkuen tähän aamuun asti. Nyt ei tarvinnut mennä hoitoon asti, kun huomasin sydämen rytmin kääntyneen normaaliksi. Sähköisiä toimenpiteitä ei ole tarvinnut vielä tehdä. Rytmi on kääntynyt normaaliksi vielä lääkityksin ensiapuasemalla.
 Parivuotta aikaisemmin vaivani alkaessa, oireet olivat niin voimakkaat, että piti lähteä heti hakemaan apua.Nyt voin mennä ensiapuun ennen kahta vuorokautta, jona aikana sen voi ongelmitta hoitaa pois. Nyt tänäpäivänä sitä ei aina heti huomaa, olo vain tuntuu erilaiselta, jolloin vanhan verenpainemittarin irronnut kuuntelulaite todistaa minulle, onko rytmi kohdallaan, vai ei. Rytmihäiriön ollessa päällä, on sykkeen kuunteleminen omasta kädestä vaikeaa. Minulta se ei onnistu.Toinen ihminen on  varmempi sykkeen seuraaja.
Olen ollut todella huolellinen tämän vaivani kanssa. En haluaisi aivotukosta, joka vois pahimmillaan siitä tulla. Sitä estämään otan säännöllisesti marevan lääkettä (reseptilääke)ja sitä lääkeainepitoisuutta pitää seurata säännöllisesti verikokein, nykyään kolmen viikon välein. 
Nyt taas elämä tuntuu mukavalta, kun sain rytmihäiriön pois ohjelmasta.
Kun näen ihmisiä pyörätuolissa, niin yhdistän ajatukseni hoitamattomaan eteivärinään, joka voi olla yksi mahdollinen syy. Syitä on paljon muitakin.En ole terveyden huollon ammattilainen, mutta olen tutkinut netistä tietoa ja  myös käytännöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti